Gogonele murate in saramura

Postat pe: 22-10-2017
(0)

Ingrediente

gogonele
1 legatura de marar
1 morcov
1 lg boabe de mustar
1 lg boabe de piper
1 frunza de dafin
1 ardei iute
hrean
apa
sare grunjoasa
1 legatura de cimbru uscat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Numar portii

PORȚII

1 portie
Gogonelele si varza sunt printre ultimele roade ale toamnei care se pot conserva si a le savura la iarna. Iar cel mai simplu este sa le pui la murat in saramura, exact cum faceau bunicile pe vremuri.
Nu am cantarit gogonelele, am pus dupa ochi intr-un borcan de 4250 ml.
Se spala gogonelele si se lasa sa se scurga bine de apa. Se curata morcovul si se taie rondele. Hreanul se curata si se spala.
Se asaza pe fundul borcanului mararul si cumbrul. Se pun gogonelele, iar printre ele se asaza cate o felie de hrean, rindele de morcov pana umplem tot borcanul. Se adauga si boabele de mustar si de piper, se pune si frunza de dafin iar printre gogonele se asaza si ardeiul iute.
Se prepara saramura din apa si sare. La un litru de apa se pune o lingura de sare grunjoasa. In borcanul meu au intrat 1,6 litri de apa la care am adaugat 1,5 lg sare grunjoasa.
Se pune pe foc sa se incalzeasca usor pana se dizolva sarea. Se toarna asa calduta peste gogonele, se capaceste si se pune la loc uscat si racoros in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gogonele murate in saramura" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gogonele murate in saramura