Gem de zarzare

Postat pe: 16-06-2017
(0)

Ingrediente

6 kg zarzare
3 kg zahar
1 lamaie
300 ml apa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min
Numar portii

PORȚII

20 portii

Se spala zarzarele, se lasa la scurs, se scot samburii si se pun in oala. Se adauga zaharul si o lamaie taiata cubulete marunt, se fierbe la foc iute, aproximativ o ora, apoi se opreste focul.

Se pune gemul in borcanele uscate, se infileteaza si se baga sub paturi, pentru circa 24 de ore, apoi se pun in camara pentru vreme de iarna.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gem de zarzare" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Ma uit la explicatia cuvantului zarzar in DEX si nu este chiar cea mai corecta, zarzarii sunt caisii copilariei mele, acum zarzarii sunt caisi, mai mari, mai frumosi, mai aspectuosi, dar dupa parerea mea, tot zarzarii sunt cei mai buni, sunt mici, colorati, foarte dulci si foarte aromati, asa ca vara asta am facut gem de zarzare, o minunatie de gem pentru iarna, sa avem la clatite si la prajiturele:))

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gem de zarzare