Ingrediente
● 6 kg zarzare |
● 3 kg zahar |
● 1 lamaie |
● 300 ml apa |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h:30min

PORȚII
20 portii
Se spala zarzarele, se lasa la scurs, se scot samburii si se pun in oala. Se adauga zaharul si o lamaie taiata cubulete marunt, se fierbe la foc iute, aproximativ o ora, apoi se opreste focul.
Se pune gemul in borcanele uscate, se infileteaza si se baga sub paturi, pentru circa 24 de ore, apoi se pun in camara pentru vreme de iarna.
Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gem de zarzare" nu uita sa ii faci un review.Observatii
Ma uit la explicatia cuvantului zarzar in DEX si nu este chiar cea mai corecta, zarzarii sunt caisii copilariei mele, acum zarzarii sunt caisi, mai mari, mai frumosi, mai aspectuosi, dar dupa parerea mea, tot zarzarii sunt cei mai buni, sunt mici, colorati, foarte dulci si foarte aromati, asa ca vara asta am facut gem de zarzare, o minunatie de gem pentru iarna, sa avem la clatite si la prajiturele:))Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Drob Pascal
Tort Iepuras
Carnati in sos de ceapa si ardei
Cozonac cu fistic si ciocolata
Tarta cu jambon si icre negre
Brownies cu unt de arahide
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Drob de pui cu leurda
Friptura de miel cu cartofi si ghimbir
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Brownies cu unt de arahide
Retete preferate / Autor: madi_marin
-
Tarta cu jambon si icre negre
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
-
Cozonac cu fistic si ciocolata
Concurs - Reteta Lunii / Autor: Lau Dany
-
Carnati in sos de ceapa si ardei
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
-
Tort Iepuras
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: ancutsa
-
Drob Pascal
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: ancutsa