Ingrediente
● ceapa mare |
● 1 ardei gras |
● 3 morcovi |
● 1 radacina alba (patrunjel/pastarnac) |
● oase pui (150 g carnita de porc bucatele mici - marime de maslina) |
● 1 conserva fasole verde (eu am avut la congelator) |
● 1 ou |
● faina |
● 3-4 linguri ulei |
● sare |
● piper |
● boia (sau rosie ptr culoare) |
● smantana (optional) |
● patrunjel proaspat |
Mod de preparare
Intr-o oala mai marisoara, am pus uleiul, ceapa spalata si tocata marunt precum si ardeiul spalat si tocat marunt. Le-am lasat la dunstuit 3 - 5 minute, dupa care am pus oasele de pui (cine vrea, acum, pune carnita taiata bucatele mici de tot). Se tine pe foc si se invarte mereu circa 5 minute, dupa care se adauga zarzavaturile spalate si taiate rondele subtiri si fasolea din conserva/congelator.
Se adauga boiaua se amesteca bine dupa care se adauga apa, sarea si piperul si se lasa la fiert. In tmp cat fierbe supica se fac galuscutele de faina.
Intr-un castron mai micut putin, ca sa se poate tine bine in mana (poate sa fie si o cana de ceai) se pune oul, se sareaza si apoi se bate cu furculita. Se adauga 3-4 linguri de apa, se amesteca bine si apoi se adauga 2-3 linguri de faina. Se amesteca din nou, bine de tot ca sa nu se faca cocoloase, se adauga apoi din nou apa (3-4 linguri) se amesteca si din nou se adauga faina. Se repeta operatia asta pana se mareste cantitatea de pasta din vas (cana). Consistenta trebuie sa fie moale, aproape sa curga.
Cand supa noastra fierbe, se ia o furculita sau o lingurita, se inmoaie in supa si apoi se iau bucatele mici de aluat (pasta) si se introduc in supa. Se formeaza astfel galuscutele de faina. Se lasa la fiert cam 15 minute dupa care se stinge focul. Se adauga patrunjel tocat (proaspat) si se serveste. Se poate consuma cu smantana (este buna asa) sau fara smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa de Fasole Verde cu Galuscute de Faina" nu uita sa ii faci un review.
Se adauga boiaua se amesteca bine dupa care se adauga apa, sarea si piperul si se lasa la fiert. In tmp cat fierbe supica se fac galuscutele de faina.
Intr-un castron mai micut putin, ca sa se poate tine bine in mana (poate sa fie si o cana de ceai) se pune oul, se sareaza si apoi se bate cu furculita. Se adauga 3-4 linguri de apa, se amesteca bine si apoi se adauga 2-3 linguri de faina. Se amesteca din nou, bine de tot ca sa nu se faca cocoloase, se adauga apoi din nou apa (3-4 linguri) se amesteca si din nou se adauga faina. Se repeta operatia asta pana se mareste cantitatea de pasta din vas (cana). Consistenta trebuie sa fie moale, aproape sa curga.
Cand supa noastra fierbe, se ia o furculita sau o lingurita, se inmoaie in supa si apoi se iau bucatele mici de aluat (pasta) si se introduc in supa. Se formeaza astfel galuscutele de faina. Se lasa la fiert cam 15 minute dupa care se stinge focul. Se adauga patrunjel tocat (proaspat) si se serveste. Se poate consuma cu smantana (este buna asa) sau fara smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa de Fasole Verde cu Galuscute de Faina" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 29.10.2009 00:54:03
Elena.elena, ma bucur ca iti place....mie imi place sa o fac vara mai ales cand am mazare sau fasole verde in gradina. Uneori, atunci cand mi se termina cea pusa la congelator, mai folosesc din conserva , dar parca are un alt gust. Te pup , mersi