Ingrediente
● cca 1 kg varza proaspata |
● 4 linguri ulei |
● 1 ceapa medie, tocata marunt |
● 1 morcov mare, ras |
● 500 g carne tocata amestec ( vita si porc) |
● 1 lingura rasa paprika/boia dulce |
● 3/4 lingurita chimen, macinat |
● ½ lingurita boabe de piper |
● 2 catei de usturoi, zdrobiti |
● 1 ardei iute rosu, fara seminte si vinisoare, taiat marunt / ¼ lingurita boia iute/fulgi de chili |
● 1 fir cimbru uscat |
● 2 l apa |
● 2 cartofi mari, taiati cuburi |
● sare |
● smantana, pentru servit ( optional) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Taiati fideluta fina varza curatata.
Amestecati-o bine cu 1 lingura de sare si lasati pana se inmoaie usor.
stoarceti apoi zeama lasata, prin presare.
Intre timp, caliti ceapa in uleiul incins, iar cand devine translucida, adaugati morcovul ras.
Continuati calirea inca 10 min sau pana ce morcovul se inmoaie, avand insa grija sa nu se rumeneasca legumele.
Puneti carnea tocata si prajiti totul la foc mediu, pana cand carnea isi schimba culoarea, amestecand des ca sa desfaceti carnea in bucatele mici.
Trageti oala de pe foc, adaugati boiaua, chimenul, boabele de piper, usturoiul, ardeiul iute si amestecati bine.
Puneti varza usor stoarsa, cimbrul si amestecati din nou.
Turnati cel putin 2 l de apa.
Repuneti oala pe foc si aduceti la punctul de fierbere.
Fierbeti apoi acoperit cu capac, la foc mic, timp de 10 min.
Adaugati cartofii taiati cuburi si lasati vasul in continuare pe foc inca cca 20 min sau pana ce varza si cartofii sunt facuti.
La sfarsit, potriviti gustul de sare.
Serviti cat este calda.
Optional, puteti adauga in farfurie cate 1 lingura de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Altfel de supa ardeleneasca de varza" nu uita sa ii faci un review.
Amestecati-o bine cu 1 lingura de sare si lasati pana se inmoaie usor.
stoarceti apoi zeama lasata, prin presare.
Intre timp, caliti ceapa in uleiul incins, iar cand devine translucida, adaugati morcovul ras.
Continuati calirea inca 10 min sau pana ce morcovul se inmoaie, avand insa grija sa nu se rumeneasca legumele.
Puneti carnea tocata si prajiti totul la foc mediu, pana cand carnea isi schimba culoarea, amestecand des ca sa desfaceti carnea in bucatele mici.
Trageti oala de pe foc, adaugati boiaua, chimenul, boabele de piper, usturoiul, ardeiul iute si amestecati bine.
Puneti varza usor stoarsa, cimbrul si amestecati din nou.
Turnati cel putin 2 l de apa.
Repuneti oala pe foc si aduceti la punctul de fierbere.
Fierbeti apoi acoperit cu capac, la foc mic, timp de 10 min.
Adaugati cartofii taiati cuburi si lasati vasul in continuare pe foc inca cca 20 min sau pana ce varza si cartofii sunt facuti.
La sfarsit, potriviti gustul de sare.
Serviti cat este calda.
Optional, puteti adauga in farfurie cate 1 lingura de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Altfel de supa ardeleneasca de varza" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany