Supa de dovleac placintar

Postat pe: 17-08-2017
(0)

Ingrediente

600 g dovleac plăcintar
1 praz
3 cartofi
2 ½ l apă
50 g ghimbir
sare
piper
200 ml frișcă de gătit (vegetală)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Numar portii

PORȚII

4 portii


Se spală dovleacul și cartofii, se decojesc și se taie în cuburi. Prazul se taie rotocoale.
Toate legumele se pun într-un vas și se toarnă în aprox. 2-2 ½ litri de apă, se pun la fiert cu sare, aproximativ 15-20 de minute până se înmoaie. Se scurge zeama în care au fiert, se pune deoparte.

Cu ajutorul unui blender, se mixează totul, inclusiv frișca, pâna devine ca un pireu, încet se adaugă apa in care au fiert, se răzuiește ghimbirul, se pune înapoi pe foc pentru a da un clocot.

Se potrivește cu sare și piper, se servește cu semințe de dovleac decojite si prăjite intr-o tigaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa de dovleac placintar" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Varianta de dulce- se gătește cu frișcă din smântână și se servește cu cipsuri de bacon sau șuncă .

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa de dovleac placintar