Ingrediente
● 1 kg dovleac placintar curatat de coaja si seminte |
● 1 ceapa |
● 2 morcovi (180 g) |
● 1 pastarnac (80 g) |
● 1 bucata telina (80 g) |
● 2 cartofi (350 g) |
● 1 lingurita sare |
● circa 2 l apa |
● putin busuioc uscat |
● putin oregano uscat |
● putin piper proaspat macinat |
● 200 ml smantana pentru gatit |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h

PORȚII
4 portii
Dovleacul placintar se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati potrivite.
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie in patru.
Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se taie rondele groase.
Bucata de telina se curata de coaja, se spala si se taie bucati potrivite.
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii groase.
Toate aceste legume se pun intr-o oala cu o lingurita de sare si se acopera cu apa. Se pun la fiert si se mai adauga apa daca este necesar pe parcursul fierberii.
Dupa ce legumele au fiert, se ia din lichidul din oala si se pune deoparte.
Se adauga putin busuioc uscat, putin oregano uscat si putin piper proaspat macinat peste legume si se maruntesc cu ajutorul unui mixer vertical.
Peste smantana pentru gatit se toarna un polonic de zeama, se amesteca, apoi se pune in oala peste legume. Se mixeaza totul in continuare, adaugand lichid in functie de cat de groasa doriti sa fie supa-crema. Se potriveste de sare.
Supa-crema de dovleac placintar se poate servi si cu marar. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa-crema de dovleac placintar" nu uita sa ii faci un review.
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie in patru.
Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se taie rondele groase.
Bucata de telina se curata de coaja, se spala si se taie bucati potrivite.
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii groase.
Toate aceste legume se pun intr-o oala cu o lingurita de sare si se acopera cu apa. Se pun la fiert si se mai adauga apa daca este necesar pe parcursul fierberii.
Dupa ce legumele au fiert, se ia din lichidul din oala si se pune deoparte.
Se adauga putin busuioc uscat, putin oregano uscat si putin piper proaspat macinat peste legume si se maruntesc cu ajutorul unui mixer vertical.
Peste smantana pentru gatit se toarna un polonic de zeama, se amesteca, apoi se pune in oala peste legume. Se mixeaza totul in continuare, adaugand lichid in functie de cat de groasa doriti sa fie supa-crema. Se potriveste de sare.
Supa-crema de dovleac placintar se poate servi si cu marar. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa-crema de dovleac placintar" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany