Ingrediente
● 1 kg oase cu multa carne pe ele |
● 2 cepe |
● 1 felie telina |
● 2 frunze telina |
● 1 ardei rosu |
● 1 ardei verde |
● 1 ardei galben |
● 1 morcov |
● 100 g fasole verde |
● 3 rosii potrivite |
● 1/2 lingurita boia de ardei dulce |
● 2 foi de dafin |
● sare |
● 1 lingura pasta de rosii facuta in casa |
● 300 g smantana |
● 1 legatura leustean |
● 1 legatura patrunjel |
● fidea cu ou |
● zeama de la 1 lamaie |
● 3 catei usturoi |
● cimbru |
● piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

GĂTIRE
40min

PORȚII
8 portii
Oasele de porc spalate, le punem la fiert cu 4-5 l apa si putina sare, le fierbem pana ce cade carnea de pe os.
Intre timp curatam si tocam legumele cat mai marunt.
Rosiile le decojiom si le tocam marunt.
Scoatem carnea intr-un bol, adaugam morcovul, ceapa, fasolea verde rupta bucatele. Lasam sa fiarba cca. 10 min, dupa care adaugam ardeii, foile de dafin, lasam sa fiarba cca. 10 min, dupa care adaugam rosiile, pasta de rosii, carnea de pe oase si lasam sa fiarba cca 5 min.
Potrivim cu sare, piper, boia de ardei dupa gust, o mana de fidea.
Intr-un bol adaugam smantana, leusteanul tocat, patrunjel verde, zeama de lamaie si adaugam treptat cu polonicul ciorba fierbinte pana ce ajungem la temperatura apropiata a ciorbei. Turnam in oala cu ciorba si mai lasam sa fiarba un clocot.
Usturoiul pisat il punem intr-o strecuratoare, adaugam cimbru si cu polonicul luam ciorba fierbinte si turnam peste usturoi, tinand strecuratoarea deasupra ciorbei (de 3-4 ori).
Trebuie sa dea un gust aparte ciorbei, nu il adaugam in ciorba usturoiul.
Oprim focul si pregatim bolurile pentru a servi ciorba gustoasa. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba taraneasca de porc" nu uita sa ii faci un review.
Intre timp curatam si tocam legumele cat mai marunt.
Rosiile le decojiom si le tocam marunt.
Scoatem carnea intr-un bol, adaugam morcovul, ceapa, fasolea verde rupta bucatele. Lasam sa fiarba cca. 10 min, dupa care adaugam ardeii, foile de dafin, lasam sa fiarba cca. 10 min, dupa care adaugam rosiile, pasta de rosii, carnea de pe oase si lasam sa fiarba cca 5 min.
Potrivim cu sare, piper, boia de ardei dupa gust, o mana de fidea.
Intr-un bol adaugam smantana, leusteanul tocat, patrunjel verde, zeama de lamaie si adaugam treptat cu polonicul ciorba fierbinte pana ce ajungem la temperatura apropiata a ciorbei. Turnam in oala cu ciorba si mai lasam sa fiarba un clocot.
Usturoiul pisat il punem intr-o strecuratoare, adaugam cimbru si cu polonicul luam ciorba fierbinte si turnam peste usturoi, tinand strecuratoarea deasupra ciorbei (de 3-4 ori).
Trebuie sa dea un gust aparte ciorbei, nu il adaugam in ciorba usturoiul.
Oprim focul si pregatim bolurile pentru a servi ciorba gustoasa. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba taraneasca de porc" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 46 %
369.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany