Ingrediente
● 2 cepe |
● 10 cartofi |
● 3 frunze telina |
● 1 morcov |
● 1 ardei |
● 2 rosii |
● 2 linguri pasta de rosii(facuta in casa) |
● 1 legatura patrunjel |
● 1 legatura leustean |
● 2 oua |
● 200 g smantana |
● sare |
● piper |
● boia de ardei |
● 200 g slanina afumata |
● 4-5 linguri sos de la friptura |
● bucati de friptura |
● bors de putina |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

GĂTIRE
40min

PORȚII
10 portii
In uleiul de la friptura adagam ceapa, ardeiul tocat marunt, morcovul dat prin razatoare, 1/2 cana apa.
Lasam sa se caleasca impreuna cu condimente dupa gust, adaugam pasta de rosii si lasam 1 min.
Adaugam cartofii, 1 cana de apa si lasam sa fiarba 5 min, dupa care completam cu apa, frunzele de telina tocate, 1/2 legatura de leustean, resturi de friptura si lasam sa fiarba cca 15-20 min, (pana ce este cartoful fiert pana la jumate cum zice bunica).
Adaugam rosiile tocate si bucatile de slanina pentru a da gust ciorbe, bors acru dupa gust si lasam sa fiarba cca 5 min.
Intr-un bol batem ouale cu smantana, leusteanul si adaugam treptat zeama pana ce ajunge la temperatura ciorbei.
Turnam amestecul in oala cu ciorba, moment in care scoatem bucatile de slanina (nu le aruncam ca sunt asa bune cu mamaliga zice bunica) si sincer cu un catel de usturoi langa slanina tare bun este. Acum este momentul daca vrem sa adaugam o mana de fidea.
Lasam sa fiarba 2-3 clocote, oprim focul si adaugam patrunjel verde.
Pregatim bolurile si servim ciorba cu ceapa rosie alaturi si noi o servim cu mamaliguta. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba taraneasca de cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Lasam sa se caleasca impreuna cu condimente dupa gust, adaugam pasta de rosii si lasam 1 min.
Adaugam cartofii, 1 cana de apa si lasam sa fiarba 5 min, dupa care completam cu apa, frunzele de telina tocate, 1/2 legatura de leustean, resturi de friptura si lasam sa fiarba cca 15-20 min, (pana ce este cartoful fiert pana la jumate cum zice bunica).
Adaugam rosiile tocate si bucatile de slanina pentru a da gust ciorbe, bors acru dupa gust si lasam sa fiarba cca 5 min.
Intr-un bol batem ouale cu smantana, leusteanul si adaugam treptat zeama pana ce ajunge la temperatura ciorbei.
Turnam amestecul in oala cu ciorba, moment in care scoatem bucatile de slanina (nu le aruncam ca sunt asa bune cu mamaliga zice bunica) si sincer cu un catel de usturoi langa slanina tare bun este. Acum este momentul daca vrem sa adaugam o mana de fidea.
Lasam sa fiarba 2-3 clocote, oprim focul si adaugam patrunjel verde.
Pregatim bolurile si servim ciorba cu ceapa rosie alaturi si noi o servim cu mamaliguta. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba taraneasca de cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany