Ingrediente
● Rasol de vita – 700 g |
● Morcovi – 4 buc |
● Pastarnac – 1 buc |
● Telina – 1 buc mica |
● Fasole verde – 200 g |
● Mazare – 200 g |
● Cartofi – 3 buc |
● Ceapa – 2 buc |
● Rosii - 4 buc |
● Leustean – 1 legatura |
● Frunze de telina – 1 legatura |
● Bors – 500 ml |
● Ulei – 2 linguri |
● Smantana – dupa gust |
● Sare – dupa gust |
● 5l apa |
● Patrunjel Radacina – 1 buc |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
45min

GĂTIRE
01h:30min

PORȚII
12 portii
1. Scoate carnea de pe os si taie-o cubulete apoi pune-o la fiert in apa rece. Pune si oasele, pentru gust, le scoti la final. Focul trebuie sa fie potrivit. Poti sa pui si bucatile de carne intregi, dar la final trebuie sa le scoti si sa tai carnea in bucatele mici. Daca le tai de la inceput, fierb mai repede.
2. Intre timp, taie zarzavaturile cuburi: morcovul, radacina de patrunjel, pastarnacul. Pune-le pe toate intr-un castron, avand aceeasi textura vor fierbe la fel de repede, de aceea fii atent sa le tai cuburi relativ egale. Taie si radacina de telina, pastreaza frunzele de telina pentru final.
3. Taie si ceapa si cartofii. Ceapa taie cubulete foarte mici, iar cartofii o idee mai mari.Daca zarzavaturile sunt ok sa fie al dente in ciorba, pentru ca asa se vor mentine mai mult timp proprietatile nutritive, atunci cand vine vorba de cartof si ceapa este exact invers: ele trebuie sa fie fierte.
4. Dupa ce apa a inceput sa fiarba, ia spuma care se formeaza deasupra. Cand carnea e aproape fiarta ( gust-o!), poti sa calesti zarzavaturile. Incinge intr-o tigai putin ulei si celeste ceapa, morcovuii, radacina de patrunjel, pastarnacul si telina. Le calesti bine pana devin transparente: astfel legumele vor avea un gust mult mai intens.
5. Cand sunt gata, pune-le peste carnea aproape fiarta. Potriveste de sare si piper si apoi pune mazarea si fasolea verde. Fierb destul de repede, mai ales c-au fost congelate initial.
6. Dupa 15 minute, incerca si legumele sa vezi daca s-au fiert. Daca legumele au fiert, pune rosiile direct in ciorba, dupa ce ai dat focul mic. . Se pun la final pentru ca incetinesc fierberea. Dupa cateva minute scoate-le, lasa-le sa se raceasca, decojeste-le, toaca pupla si pune-o inapoi in oala.
7. Urmeaza borsul, pui 1l sau mai putin, in functie de cat de acra vrei sa fie ciorba si mai lasi sa fiarba cateva minute. Gusta, pottriveste iar de sare si e aproape gata. Pune deasupra o mana de leustean tocat marunt si frunze de telina, tocate tot marunt. Cine vrea poate manca cu smantana
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de vacuta" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500, EVO820
- 25 %
399.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany