Ingrediente
● pentru perişoare |
● · 500 de grame de carte tocată de curcan |
● · 50 de grame de orez |
● · o haşmă (şalotă) |
● · un ou |
● pentru ciorbă |
● · doi morcovi |
● · un păstârnac |
● · un vârf de cuţit de sare |
● · un vârf de cuţit de piper |
● · un pătrunjel |
● · o felie de ţelină |
● · un ardei gras |
● · două roşii mari şi coapte |
● · o ceapă mare, roşie |
● · o jumătate de legătură de pătrunjel |
● · patru linguri de ulei |
● · un vârf de cuţit de sare |
● · un vârf de cuţit de piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h

GĂTIRE
30min

PORȚII
10 portii
Spălaţi şi curăţaţi legumele. Răzuiţi morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeiul gras, ceapa roşie, decoji roşiile coapte şi le tăiaţi cubuleţe.
Puneţi cratiţa, cu ulei, pe foc. Când uleiul este încins, adăugaţi ceapa roşie şi o căliţi un minut, apoi, adăugaţi şi restul legumelor, adică, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeiul gras şi le căliţi încă un minut. Adăugaţi peste legume, 3-4 litri de apă, un vârf de cuţit de sare şi le lăsaţi să fiarbă până pregătiţi perişoarele.
Pentru perişoare, tocaţi mărunt haşma şi o amestecaţi cu carnea tocată, orezul spălat, oul, un vârf de cuţit de sare şi piperul. Faceţi biluţe din amestecul rezultat, acestea să fie de dimensiunea unui ou de prepeliţă. Cînd sunt toate perişoarele făcute biluţe, le puneţi în oală şi le fierbeţi 20 de minute, apoi, adăugaţi cubuleţele de roşii, un vârf de cuţit de piper şi le mai lăsaţi să fiarbă 5 minute. Stingeţi focul şi adăugaţi pătrunjelul spălat şi tocat.
Poftă bună! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de perisoare cu carne de curcan" nu uita sa ii faci un review.
Puneţi cratiţa, cu ulei, pe foc. Când uleiul este încins, adăugaţi ceapa roşie şi o căliţi un minut, apoi, adăugaţi şi restul legumelor, adică, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeiul gras şi le căliţi încă un minut. Adăugaţi peste legume, 3-4 litri de apă, un vârf de cuţit de sare şi le lăsaţi să fiarbă până pregătiţi perişoarele.
Pentru perişoare, tocaţi mărunt haşma şi o amestecaţi cu carnea tocată, orezul spălat, oul, un vârf de cuţit de sare şi piperul. Faceţi biluţe din amestecul rezultat, acestea să fie de dimensiunea unui ou de prepeliţă. Cînd sunt toate perişoarele făcute biluţe, le puneţi în oală şi le fierbeţi 20 de minute, apoi, adăugaţi cubuleţele de roşii, un vârf de cuţit de piper şi le mai lăsaţi să fiarbă 5 minute. Stingeţi focul şi adăugaţi pătrunjelul spălat şi tocat.
Poftă bună! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de perisoare cu carne de curcan" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany