Ingrediente

Ingrediente:
pentru un ceaun de 8 litri
2 cepe mari
3 morcovi
4 ardei mari rosii, verzi, galbeni (cum ai)
boia de ardei dulce
8 bucati costita afumata
1 kg carne porc pulpa
500 gr piept de pui
4 rosii mari zemoase
1 kg cartofi
3 oua
6 linguri faina
patrunjel
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

03h
Numar portii

PORȚII

12 portii
Cureti ceapa, morcovii, ardeii, le speli si le tai marunt. Pui in ceaun uleiul sa se incinga, apoi pui legumele la calit. Cand s-au calit putin, adaugi boiaua si rosiile curatate de coaja si taiate marunt si pui si carnea de porc taiata cubulete si costita afumata. Le lasi sa se inabuse cam 5 minute si apoi adaugi 2 litri de apa si lasi sa fiarba pe jumatate carnea. Apoi se adauga carnea de pui, taiata cubulete si se lasa sa fiarba bine carnea. Cand e carnea aproape fiarta, pui cartofii curatati si taiati in cuburi si intre timp, pregatesti galustele din cele 3 oua si faina si putin patrunjel taiat fin (pentru aspect).
Le dai forma dorita la galuste si le lasi la fiert cam 7-8 minute. Inainte de a lua ceaunul de pe foc, pui condimentele: sare, piper, delikat si la urma, frunzele de patrunjel taiate marunt.

Se serveste calda cu ardei iute (cui ii place).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bogracs" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Este o mancare specifica Bihorului pe care noi o facem cat de des putem. Eu am preparat-o si la oala pe aragaz si a iesit foarte gustoasa. E super de gustos, merita sa-l incercati. Eu fac aceasta reteta pe timp de vara, la ceaun, si de 4-5 ori.

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bogracs