Tarta cu dovlecei si cabanos

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Ingrediente aluat:
200g faina
100g unt
3-4 linguri apa minerala
sare, susan, mac, chimen
Umplutura:
1-2 dovlecei (aproximativ 1/2kg)
3 oua
100g smantana
150g cascaval taiat cubulete sau ras
1 ceapa
1 ardei gras
1 cabanos (sau alt salam uscat, putin afumat)
2-3 linguri de ulei
1 lingura de pesmet
sare, piper, patrunjel taiat marunt , oregano, maghiran

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Intr-un vas amesecam : faina , untul , apa , sarea si semintele(susan, mac, chimen). Trebuie sa obtinem un aluat care poate fi intins. Il dam la rece pentru 1 ora.

Curatam dovleceii de coaja, ii dam pe razatoarea mare, presaram cu putina sare si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Taiem ceapa, ardeiul, cabanosul (sau alt salam) marunt, le calim putin in ulei, adaugam si dovleceii scursi bine, patrunjelul si lasam pe foc 5 min.

Batem ouale cu smantana intr-un vas, adaugam si cascavalul, condimentele, potrivim de sare si piper.

Amestecam aceasta compozitie cu cea de dovlecei, omogenizam bine.

Scoatem aluatul de la rece, il intindem intr-o foaie, pe care o vom pune intr-o forma putin unsa. Presaram pe foaie pesmet, apoi punem compozitia de dovlecei si oua (amestecate), si dam la cuptor, la foc potrivit, 40-45min.

Se poate face si in forme mici de tarta.
Poate fi un fel unic de mancare insotita de o salata de rosii, sau poate constitui un aperitiv delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta cu dovlecei si cabanos" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu dovlecei si cabanos