Ingrediente
● 1 lingurita sare |
● Pt aluat: |
● 150 ml zer din lapte de vaca( lapte sau apa calduta) |
● 50 gr unt moale |
● 1 galbenus |
● 1 lingura zahar |
● 400 gr faina |
● 1 lingura drojdie uscata sau drojdie proaspata maruntita |
● Pentru umplutura: |
● 500 gr branza dulce de vaci |
● 1 ou+1 albus |
● 1 lingurita sare |
● 70-80 gr branza cu mucegai alb(daca e cu mucegai albastru e si mai buna) |
● 3 fire ceapa verde |
● 2-3 pumni nuci |
● 3 linguri gris |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
25min

GĂTIRE
01h:20min

PORȚII
8 portii
Pentru aluat: aluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa la ingrediente. Intindem aluatul cu sucitorul sii ii dam o forma rotunda. Punem aluatul intr-o forma de tarte, tapetata cu ulei si faina, coacem aluatul in orb pentru 10 minute.
Pentru umplutura: zdrobim branza de vaci cu furculita, adaugam sarea, oul si albusul, grisul si amestecam cu un tel. Taiem branza cu mucegai cubulete, oprim cateva bucati pentru décor, iar restul adaugam la umplutura de branza. Ceapa o taiem feliute, iar nucile le zdrobim in maini. Adaugam ceapa si nucile la umplutura, dar oprim din fiecare cate putin. Amestecam toate ingredientele de la umplutura si le punem peste blatul copt pt 10 minute. Deasupra punem cate putin din branza cu mucegai, ceapa si nuci. Coacem tarta la 170 grade C, pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste calda sau rece, simpla sau cu salata.
Sa va fie de folos!
Observatii
1. gris puneti in functie de cat este de zeroasa branza...eu am facut branza in casa si a fost foarte proaspata...motiv pentru care am avut si zer2. nu am folosit tot aluatul la tarta...dupa framantare am zis ca e prea mult aluat si am folosit doar treisfert sin el...din restul am facut cateva cornuri
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany