Ingrediente
● 4 copane de pui fara os |
● 2-3 morcovi, |
● 2 buc. pastarnac, |
● 6-7 cartofi, |
● (optional 2-3 castraveti murati in otet) |
● maioneza: |
● 2 galbenusuri fierte+un galbenus crud, |
● un praf de sare |
● 150 ml ulei, |
● 2 linguri de mustar (optional,dulce sau picant), |
● piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
45min

PORȚII
4 portii
Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare, cand sunt fierti, se strecoara si se lasa cartofii sa se raceasca foarte bine.
Carnea spalata se pune la fiert impreuna cu radacinoasele curatate si spalate bine cu un praf de sare si se spumeaza daca este cazul. Se lasa sa fiarba bine, scurgem supa si lasam carnea si zarzavatul sa se raceasca bine.
Intre timp pregatim maioneza mixand galbenusurile fierte cu cel crud, adaugand un praf de sare si ulei turnat in fir subtire. Cand am incorporat tot uleiul, adaugam mustarul.
Carofii curatati de coaja se taie cubulete mici si se amesteca cu carnea suvitata si maruntita si zarzavatul taiat cubulete fine. Se sareaza si pipereaza, se amesteca usor cu o lingura sa se intrepatrunda gusturile. Salata se serveste amestecata cu maioneza si pentru iubitorii de muraturi, se adauga si castraveciori murati taiati marunt.
Eu aceasta salata o prepar atunci cand o consum, in cantitatea necesara. Ce ramane, tin separat in recipiente acoperite cu capac l a frigider. Carnea, cartofii si radacinoasele le tin separat de castraveciori si maioneza. In acest mod, este mult mai delicioasa preparata momentul consumarii. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salata de pui" nu uita sa ii faci un review.
Carnea spalata se pune la fiert impreuna cu radacinoasele curatate si spalate bine cu un praf de sare si se spumeaza daca este cazul. Se lasa sa fiarba bine, scurgem supa si lasam carnea si zarzavatul sa se raceasca bine.
Intre timp pregatim maioneza mixand galbenusurile fierte cu cel crud, adaugand un praf de sare si ulei turnat in fir subtire. Cand am incorporat tot uleiul, adaugam mustarul.
Carofii curatati de coaja se taie cubulete mici si se amesteca cu carnea suvitata si maruntita si zarzavatul taiat cubulete fine. Se sareaza si pipereaza, se amesteca usor cu o lingura sa se intrepatrunda gusturile. Salata se serveste amestecata cu maioneza si pentru iubitorii de muraturi, se adauga si castraveciori murati taiati marunt.
Eu aceasta salata o prepar atunci cand o consum, in cantitatea necesara. Ce ramane, tin separat in recipiente acoperite cu capac l a frigider. Carnea, cartofii si radacinoasele le tin separat de castraveciori si maioneza. In acest mod, este mult mai delicioasa preparata momentul consumarii. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salata de pui" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany