Ingrediente
● Pentru aluat avem nevoie de: |
● aproximativ 300 gr faina alba de grau |
● 2-3 linguri cu ulei de masline |
● 15-20 gr drojdie proaspata |
● 100 ml apa calduta |
● sare dupa gust |
● o lingurita cu zahar |
● rozmarin si seminte de chimen dupa gust |
● Pentru compozitie avem nevoie de: |
● 3 oua |
● 3 dovlecei potriviti |
● 100 gr cascaval |
● 200 gr branza de burduf |
● condimente dupa gust: sare, piper, rozmarin |
● cateva frunzulite proaspete de busuioc |
● Suplimentar ne sunt necesare: |
● 3-4 rosii mici |
● un galbenus de ou pentru uns placinta |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Incepem prin a pregati aluatul:
Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.
Cernem faina intr-un vas, adaugam condimentele dupa gust (sarea, rozmarinul si chimenul), drojdia dospita si mai apoi, putin cate putin, apa calduta.
Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul adaugand, treptat, uleiul.
Acoperim vasul cu un prosopel curat si il pastram la cald pana ce isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim compozitia:
Curatam dovleceii de coaja si ii trecem prin razatoare sau ii maruntim cu ajutorul unui tocator electric. Ii lasam intr-o/un sita/ciur, presandu-i ocazional, pentru a elimina surplusul de suc continut.
Framantam branza de burduf si trecem prin razatoare cascavalul, adaugam dovleceii si cele 3 oua, condimentam dupa gust si presaram busuiocul verde. Amestecam toate ingredientele pana la omogenizarea completa.
Din aluatul crescut, intindem o foaie uniforma, nu foarte groasa. O asezam in vasul cooker-ului, uns in prealabil cu putin unt topit, adaugam compozitia de dovlecei si surplusul foii de placinta peste aceasta. Coloram cu rondele de rosii si ungem cu galbenus de ou.
Coacem placinta la 150 de grade pentru 55 de minute aproximativ.
O lasam sa se raceasca treptat in vas.
Se serveste rece, cu pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta cu dovlecei" nu uita sa ii faci un review.
Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.
Cernem faina intr-un vas, adaugam condimentele dupa gust (sarea, rozmarinul si chimenul), drojdia dospita si mai apoi, putin cate putin, apa calduta.
Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul adaugand, treptat, uleiul.
Acoperim vasul cu un prosopel curat si il pastram la cald pana ce isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim compozitia:
Curatam dovleceii de coaja si ii trecem prin razatoare sau ii maruntim cu ajutorul unui tocator electric. Ii lasam intr-o/un sita/ciur, presandu-i ocazional, pentru a elimina surplusul de suc continut.
Framantam branza de burduf si trecem prin razatoare cascavalul, adaugam dovleceii si cele 3 oua, condimentam dupa gust si presaram busuiocul verde. Amestecam toate ingredientele pana la omogenizarea completa.
Din aluatul crescut, intindem o foaie uniforma, nu foarte groasa. O asezam in vasul cooker-ului, uns in prealabil cu putin unt topit, adaugam compozitia de dovlecei si surplusul foii de placinta peste aceasta. Coloram cu rondele de rosii si ungem cu galbenus de ou.
Coacem placinta la 150 de grade pentru 55 de minute aproximativ.
O lasam sa se raceasca treptat in vas.
Se serveste rece, cu pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta cu dovlecei" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany