Pide

Postat pe: 12-04-2018
(0)

Ingrediente

400 gr faina de secara + ovaz (in cantitati aproximativ egale)
200 ml apa
1 plic drojdie uscata
2 linguri ulei masline
sare (o lingurita)
1lingurita ghimbir razuit
1/2 lingurita curcuma (pentru culoare)
putin zahar (1/2 lingurita)
Umplutura
300 gr branza de capra usor sarata (se poate combinatie de cas cu telemea)
rosii
ardei
ceapa
1 ou
sos de rosii
Extra: seminte de dovleac

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

20min
Numar portii

PORȚII

3 portii
Pregatim aluatul astfel:
Drojdia uscata o dizolvam in 50 ml apa calduta in care punem si zaharul.
Faina o turnam intr-un bol si adaugam in ea ghimbirul razuit,curcuma(optional),uleiul de masline,sare si drojdia dizolvata. Incepem sa framantam adaugand apa atat cat cere aluatul. Trebuie sa avem un aluat ferm si nelipicios.
Lasam aluatul sa se odihneasca la loc caldut,acoperit,pana cand isi dubleaza volumul.
Din acest aluat formam pe masa unsa cu ulei barcute(intindem aluatul si strangem pe margini).
Asezam barcutele intr-o tava si le stropim cu ulei de masline si sos de rosii.
Branza o zdrobim bine,gustam si o asezonam dupa gust.Adaugam oul si omogenizam.
Se poate pune in ea si niste marar.
Umplem barcutele cu branza si o nivelam. Asezam deasupra felii de rosii, ardei,ceapa (sau orice legume mai doriti:brocolii,varza kale etc) si presaram seminte de dovleac.
Punem tava in cuptorul incins la 180grade si coacem pana cand se rumenesc usor pe margini.
Servim cu legume, sos de iaurt sau cu ce va place.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pide" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pide