Ingrediente
● pentru aluat: |
● 150 ml iaurt sau lapte batut la temperatura camerei |
● 150 ml apa calda |
● 1 lingurita sare |
● 1 lingura zahar |
● 5-6 linguri ulei de masline |
● 520-530 gr faina |
● 1 lingura seminte de chimen |
● pentru umplutura: |
● 500 gr spanac proaspat |
● 1 ceapa |
● 2-3 linguri ulei de masline |
● 1 legatura leurda |
● 100 gr telemea de oaie |
● 100 gr telemea de vaca |
● 100 gr cascaval |
● sare si piper dupa gust |
● pentru deasupra: |
● 1 ou |
● piper proaspat rasnit |
● seminte de chimen |
● optional: branza pecorino sau parmezan |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h:15min

GĂTIRE
20min

PORȚII
10 portii
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa la ingrediente. Lasam aluatul la dospit aproximativ 15-20 minute, pana este gata umplutura.
Pentru umplutura: spalam spanacul frunza cu frunza, rupem eventualele codite si-l oparim in apa cu sare. Il punem la scurs, intr-o strecuratoare. Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline. Adaugam spanacul scurs bine si taiat cu grosier cu cutitul. Amestecam si lasam sa dea in clocot. Adaugam sare si piper dupa gust, branzeturile date pe razatoarea cu gauri mari, amestecam si lasam sa se topeasca branzeturile. La urma, adaugam si leurda taiata in fasii, amestecam si dam deoparte umplutura sa se raceasca.
Impartim aluatul in doua, luam prima bucata de aluat si o intindem pe masa de lucru intr-un dreptunghi, nu foarte subtire dar nici gros. Punem peste aluat, jumatate din umplutura de spanac, o intindem si o distribuim uniform pe toata suprafata aluatului. Adunam marginile pe lungime, rulam si facem sul aluatul. Strangem putin aluatul sa se lipeasca marginile, sa nu ne iasa din umplutura. Taiem sulul in bucati de 2-2,5 cm, le punem cu fata in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou, presaram deasupra putin piper proaspat rasnit, seminte de chimen si lasam melcii sa dospeasca 15 minute. Se coc la cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 18-20 minute. Peste melcii fierbinti, se rade branza pecorino sau parmezan. Sa va fie de folos!! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi" nu uita sa ii faci un review.
Pentru umplutura: spalam spanacul frunza cu frunza, rupem eventualele codite si-l oparim in apa cu sare. Il punem la scurs, intr-o strecuratoare. Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline. Adaugam spanacul scurs bine si taiat cu grosier cu cutitul. Amestecam si lasam sa dea in clocot. Adaugam sare si piper dupa gust, branzeturile date pe razatoarea cu gauri mari, amestecam si lasam sa se topeasca branzeturile. La urma, adaugam si leurda taiata in fasii, amestecam si dam deoparte umplutura sa se raceasca.
Impartim aluatul in doua, luam prima bucata de aluat si o intindem pe masa de lucru intr-un dreptunghi, nu foarte subtire dar nici gros. Punem peste aluat, jumatate din umplutura de spanac, o intindem si o distribuim uniform pe toata suprafata aluatului. Adunam marginile pe lungime, rulam si facem sul aluatul. Strangem putin aluatul sa se lipeasca marginile, sa nu ne iasa din umplutura. Taiem sulul in bucati de 2-2,5 cm, le punem cu fata in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou, presaram deasupra putin piper proaspat rasnit, seminte de chimen si lasam melcii sa dospeasca 15 minute. Se coc la cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 18-20 minute. Peste melcii fierbinti, se rade branza pecorino sau parmezan. Sa va fie de folos!! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi" nu uita sa ii faci un review.
Observatii
Cand se pun in tava, se lasa suficient spatiu intre melci pentru a nu se lipi si pentru a se coace frumosSe sterge cutitul de spanac dupa fiecare melc taiat
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany