Chiftelute de conopida

Postat pe: 15-11-2017
(0)

Ingrediente

700 gr conopida
1 ceapa
1 ardei copt
2 morcovi (aprox 300 gr)
2 oua
4 linguri pesmet
1 lingurita oregano uscat
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

8 portii
Conopida mea a fost una mai micuta, de acasa asa ca a avut in jur de 700 gr.
Conopida am desfacut-o in buchetele si am lasat-o sa stea in apa rece cu otet, cam 30 minute.

In vasul robotului in care am pus cutitul, am asezat buchetele de conopida si le-am macinat pana cand am avut un amestec granulat (ca un cus cus).
Am golit conopida intr-un castron, iar in robot am pus ardeiul copt si curatat si ceapa. Am pornit robotul, am macinat si aceaste ingrediente.
Morcovii i-am dat pe razatoarea mica.
Punem toate legumele macinate peste conopida si adaugam sare, piper, pesmet, oua si oregano.
Omogenizam bine si incercam sa strangem in pumn compozitia. Daca nu se lipeste deloc, mai adaugati un ou (depinde de cat de marunte sunt facute legumele si cat de umede sunt).
Formam chiftelute mai mari sau mai mici, asezam in tava de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30 minute.
Trebuie sa fie putin rumene deasupra cand sunt gata.

Servitile cu un sos rosu cu usturoi sau o maioneza.

P.S Mi-au iesit 42 bucati, pe care le-am asezat pe tava mare de cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chiftelute de conopida" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich Maker

- 15 %
149.99 lei
127.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chiftelute de conopida