Cartofi Noi Umpluti, Pane

Postat pe: 30-08-2014
(0)

Ingrediente

cartofi noi, mai mici si aproximativ de aceeasi marime
Umplutura:
miez de cartofi
1 legatura ceapa verde, taiata marunt, inclusiv coditele
verdeturi, tocate marunt (patrunjel / marar / tarhon, etc), dupa preferinta si gust
aproximativ 3- 4 linguri cascaval, ras (neaparat! )
cca 3- 4 linguri cu varf salam crud - uscat / sunca, bacon, pastrama etc taiate cubulete mici
1 ardei rosu, taiat cubulete
1 ou
sare
piper, proaspat macinat
nucsoara, optional
Aluat de bere:
cca 3- 4 linguri faina
sare
piper, proaspat macinat
3- 4 linguri cascaval afumat, ras
cca 2- 3 buc oua
bere , rece ca gheata
pesmet, optional
ulei, pentru prajit

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja si fierbeti-i pe jumatate in apa bine sarata (cca 7- 10 min).
Scurgeti si lasati la racit (intre timp pregatiti umplutura si aluatul de bere).
Taiati cartofii in doua, pe lungime si scobiti-i pastrand o parte din miez.

Umplutura
Faceti un amestec din ½ miez de cartofi cu ceapa verde, verdeturile folosite, cascaval ras, salam, ardei rosu si oul batut impreuna cu condimentele folosite.

Umpleti jumatatile de cartofi, uniti-le refacand forma cartofilor si prindeti-le cu scobitori.

Aluat de bere
Amestecati faina cu sarea, piperul, cascavalul afumat ras si ouale.

Adaugati tot cate putina bere foarte rece si amestecati energic pentru a nu se forma cocoloase si subtiati compozitia pana la consistenta de smantana groasa.

* Cu cat berea folosita la aluat este mai rece, cu atat crusta de pe cartofi iese mai crocanta.

Puneti uleiul la incins.

Intre timp, treceti cartofii intai prin faina, apoi prin aluat de bere si la sfarsit prin pesmet (optional).

Prajiti cartofii, la foc potrivit, pana ce sunt facuti si prind deasupra si de jur imprejur o crusta frumos rumenita, intorcandu-i mereu.

Scoateti pe servetele absorbante si indepartati scobitorile.

Serviti cartofii cat sunt calzi, simpli sau alaturi de o salata de sezon.
Puteti folosi umplutura ramasa punand-o in aluatul de bere. Amestecati, apoi luati cate 1 lingura din compozitie si prajiti-o la fel ca si cartofii. Scoateti pe servetele absorbante, apoi serviti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cartofi Noi Umpluti, Pane" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cartofi Noi Umpluti, Pane